Nieuwe gezichten

Nieuwe gezichten

Nieuwe gezichten

 

 

 

 

 

 

 

 

2019. Nieuw jaar, nieuwe avonturen, nieuwe verhalen, nieuwe bloggers! In dit blog heten we twee nieuwe vaste bloggers welkom! Ook zij gaan hun schrijftalenten gebruiken om mooie, grappige, ontroerende of innovatieve blogs te schrijven. Onze vaste bloggers Rianne, Egbert, Belia en Ingrid schreven in 2018 al wekelijks een blogverhaal. Vanaf deze week doen ook Eline en Jantine mee! Leer de nieuwe gezichten hieronder beter kennen.

 

 

Dit is Eline Baijense (20) ze is verpleegkundige in opleiding, hoopt deze in de zomervakantie af te ronden en werkt inmiddels al twee jaar bij Curadomi thuiszorg. Je kunt haar ook volgen via Instagram waar ze af en toe een kijkje geeft in het leven van een verpleegkundige via @eline.indewijk. Eline krijgt naar eigen zeggen iedere dag inspiratie van de mensen om haar heen. Of dat nu een collega is, een familielid of zomaar een onbekende. De verschillende meningen en visies zijn voor haar erg waardevol. Als Eline een kleur mocht zijn, kiest ze voor blauw. De kleur van nuchterheid, kalmte en groot verantwoordelijkheidsgevoel. Drie mooie eigenschappen die goed bij een verpleegkundige passen! Als Eline met iemand uit de geschiedenis uit eten mocht, zou ze dat graag met Florence Nightingale gedaan hebben. En samen met deze bekende verpleegkundige nadenken over het waardevolle vak. We zien uit naar je verhalen Eline!

 

De volgende blogger is net een beetje anders dan de rest. Jantine (28) werkt als enige van de bloggers op het hoofdkantoor van Lelie zorggroep als innovatieadviseur. Dat doet ze inmiddels al twee jaar. Een route meelopen in de wijk met een verpleegkundige, of meekijken op een afdeling in het verpleeghuis inspireert Jantine voor haar werk. Ze houdt ook erg van muziek. De drie laatste nummers waar ze naar luisterde waren:
1)            Silver strand – the Corrs

2)            Requiem – Mozart

3)            Mijn toevlucht – Sela

Voor de oplettende lezer/luisteraar: alles met violen. Als ze een dier zou kunnen zijn neemt ze haar eigen Ginger als inspiratiebron. Een eigenwijze kat die van luieren en warme houdt. Dat ziet Jantine ook wel zitten! De gemiddelde werkweek van Jantine is lekker divers! De helft van de tijd is ze op het kantoor in gesprek met collega’s, dan denkt ze na over de ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie en hoe Lelie zorggroep hier vorm aan kan geven. De andere helft van de tijd is ze elders te vinden. Bijvoorbeeld op andere locaties van Lelie zorggroep, bij congressen en beurzen, andere (zorg)organisaties, instituten of bedrijven en zorgverzekeraars om op de hoogte te blijven van wat er speelt momenteel, inspiratie op te doen of te onderhandelen. Ook loopt ze regelmatig mee in de wijk en geeft ze trainingen aan medewerkers uit de teams. Wat een veelzijdige blogger. We zijn benieuwd naar je innovatieve blogs en hopen van je te kunnen leren!

De andere vier bloggers stelden we al eens eerder aan je voor. Je kunt ze hieronder nog eens bekijken!

=========================================

De één is dol op de kleur paars, de ander kijkt graag naar het unieke in de mens, de derde wordt blij van een broodje met kaas en komkommer en de laatste had graag een hapje met Florence Nightingale gegeten.

Over wie heb ik het, vraag je je misschien af? Maak kennis met onze vier bloggers van Lelie zorggroep!

Deze vier collega’s met uiteenlopende functies, gaan ons wekelijks vermaken met een persoonlijk blog over hun (werk)ervaring, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer. Los van onze vaste bloggers, laten we ook regelmatig een gastblogger aan het woord. Dus: zet het in je agenda en maak er tijd voor vrij! Iedere woensdag is er weer een nieuw blog op onze site.

We stellen onze bloggers graag aan je voor


Dit is Egbert Bos. Hij is 58 jaar, Geestelijk Verzorger en werkt al 15 jaar bij Lelie zorggroep. Als hij op de fiets zit, kijkt hij graag om zich heen en kan hij enorm genieten van riet dat door de wind wordt bewogen of een fazant die lawaaierig wegvliegt.  Op zijn twaalfde verfde Egbert zijn hele slaapkamer paars, zijn lievelingskleur. Zijn inspiratiebron is zonder twijfel Jezus Christus, met wie hij graag nog eens een hapje had willen eten, als dat kon. We zien uit naar je verhalen, Egbert.

 


Dit is Belia Verdouw. Ze is 38 jaar en werkt al 6 jaar bij Agathos Hulpverlening als Intensief Ambulant Hulpverlener. Als ze een dier kon zijn, zou ze voor een kat kiezen. Want dat ontspannen leventje van een kat lijkt Belia wel wat! Volgens haar collega’s komt ze onverwachts scherp en grappig uit de hoek. Het unieke van ieder mens zien, is wat ze mooi vindt en als ze ongemakkelijk lang wordt aangestaard door een kind, maakt ze graag een praatje! Welcome to the club, Belia!

 


Dan is het nu de beurt aan Rianne Cornelisse-Vos. Rianne is 27  jaar en werkt net als Belia ook als Intensief Ambulant hulpverlener, nu inmiddels al 5 jaar. Rianne had als kind de ambitie om kapster te worden, en dat is heel anders uitgepakt! Ze kan van heel veel dingen blij worden, zoals een stuk chocola of de lente-zonnestralen. Verder is ze regelmatig te vinden in haar favoriete espressobar in Veenendaal, voor een goede kop cappuccino. Bij de vraag welk dier ze zou kunnen zijn, is het duidelijk: een vos. Want: "een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken!" Over die streken hopen we te lezen, Rianne!

 


En last but not least: Ingrid de Jong (50), een liefdevolle teamleider zorg/verpleegkundige die sinds 2015 bij Lelie zorggroep werkt. Kinderen krijgen een knipoog en een glimlach van haar en inspiratie krijgt ze van mensen die samenwerken voor een gezamenlijk doel. Als ze een dier kon zijn, zou ze voor een arend kiezen, maar wel eentje die naar de supermarkt gaat, want jagen is niet echt haar ding. Met Florence Nightingale had ze graag nog eens gedineerd, om haar de hemd van het lijf te vragen over het vak. We hopen van je te kunnen leren, Ingrid!

Leuk zijn ze hé, onze bloggers. Volgende week woensdag komt de eerste blog van Egbert online! Lees je mee? Tot dan!

 

 

Reacties

11-03-2019 om 15:39

Wat een leuke manier is dat Bloggen om te delen

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 258 258 3

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.