Begeleiding bij dementie

Veenendaal 2 (begeleiding)

Begeleiding bij dementie

Als er vermoedens zijn dat u of een naast familielid dementie heeft of wanneer de diagnose dementie is gesteld, kan dat veel vragen oproepen. Curadomi biedt specialistische begeleiding bij dementie. Een casemanager dementie kan u en uw naaste(n) begeleiden tijdens het proces van dementie met als doel zolang mogelijk thuis wonen.

Specialistische zorg

Naast de basiszorg biedt Curadomi specialistische begeleiding bij dementie. Deze zorg is bedoeld om mensen met dementie en de naaste(n) hierbij te begeleiden. Wij hebben casemanagers dementie in huis en hoeven u daarom niet door te verwijzen, maar kunnen u rechtstreeks helpen met de begeleiding bij dementie.

Wat doet de casemanager

Een casemanager is gespecialiseerd op het gebied van dementie. Een onafhankelijke en vaste begeleider die informeert, begeleidt, meedenkt, adviseert, de zorg coördineert en helpt keuzes te maken. Daarnaast biedt hij/zij een luisterend oor en emotionele begeleiding. Zo helpt de casemanager om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven. De casemanager is een vast en vertrouwd gezicht. De ondersteuning door de casemanager is afhankelijk van de hulpvraag. Naast vaste bezoekmomenten is de casemanager telefonisch en op aanvraag beschikbaar voor hulp, ondersteuning en advies.

Vragen die u bijvoorbeeld kunt stellen aan de casemanager

  • Wat is de oorzaak van de ziekte?
  • Hoe nu verder?
  • Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van ondersteuning zoals zorg en dagbesteding?
  • Is er ook begeleiding voor de mantelzorger(s)?

Voor wie is de casemanager?
U kunt een beroep doen op de casemanager bij vermoedens van dementie of vanaf het moment dat de diagnose is gesteld. Het is aan te bevelen een casemanager in een vroeg stadium in te schakelen om tijdig te kunnen adviseren en ondersteunen tot aan een eventuele opname. De casemanager is er zowel voor de persoon met dementie als voor de naaste(n).

Begeleiding bij dementie
Er kan ook (extra) begeleiding geboden worden door een medewerker van de ambulante hulpverlening van onze zusterorganisatie Agathos. Hierover leest u meer op www.agathos-hulpverlening.nl.

Indicatie en kosten

Casemanagement dementie wordt vergoed vanuit de zorgverzekeringswet of de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Onze wijkverpleegkundige of casemanager dementie komt bij u thuis en stelt de indicatie. Klik hier voor meer informatie over de financiering van de kosten.

Contact en aanvragen van de casemanager

Uw huisarts, geriater of een andere hulpverlener kan de casemanager inschakelen maar u kunt ook zelf geheel vrijblijvend contact opnemen. U kunt rechtstreeks telefonisch contact opnemen met het team in uw buurt of via ons centrale telefoonnummer. Onze casemanager dementie maakt een afspraak voor een intakegesprek. 

Tips en advies

Heeft u te maken met dementie in uw omgeving en wilt u alvast wat meer informatie? Bekijk dan onze serie Dementie wat nu? waarin casemanager dementie Ria Visser aan de hand van verschillende thema's tips en adviezen geeft hoe u met deze veranderingen en vragen om kunt gaan. U bekijkt de serie hier

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 258 258 3

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.