Studenten schrijven opnieuw kaartjes tegen eenzaamheid voor onze cliënten

Studenten schrijven opnieuw kaartjes tegen eenzaamheid voor onze cliënten

Studenten schrijven opnieuw kaartjes tegen eenzaamheid voor onze cliënten

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid 2023 (28 september t/m 4 oktober) vraagt Vrienden van Lelie zorggroep door middel van de kaartenactie ‘Echte post is veel leuker’ aandacht voor eenzaamheid. Studenten van o.a. het Hoornbeeck College, de Christelijke Hogeschool Ede en Albeda college schrijven meer dan 5000 kaarten aan de cliënten van Lelie zorggroep, Agathos en Curadomi.

Jong en oud met elkaar in verbinding
Een lieve boodschap, bemoediging, een mooie tekst, gedicht of een lied kan de dag van een ander al opvrolijken. Zorgverleners in de thuiszorg, hulpverlening en verpleeghuizen delen de kaartjes uit als ze weer langskomen bij de cliënten. De jongeren kunnen hun adres op het kaartje achterlaten, zodat de cliënt een kaartje terug kan schrijven. Zo snijdt het mes aan twee kanten en brengen we jong en oud met elkaar in verbinding.

   

Eenzaamheid in Nederland
Bijna de helft van de ouderen in Nederland voelt zich eenzaam, maar ook bijna de helft van de jongeren voelt zich regelmatig eenzaam. Wat eenzaamheid is, hoe het voelt en wat het met je doet is voor iedereen anders. Mensen die zichzelf regelmatig eenzaam voelen kunnen aan de slag met het werkboek Stop eenzaamheid zelf. Dit is een initiatief van Agathos hulpverlening in samenwerking met de NPV – Zorg voor het leven.

Het schrijven van een kaartje voor een ander is een kleine moeite, maar een groot gebaar! Benieuwd naar het effect van een simpel kaartje? Bekijk hieronder de video van de succesvolle kaartenactie in 2022.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 258 258 3

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.