Opvanglocatie Lelie zorggroep vol na aankomst laatste Oekraïners met zorgvraag

Opvanglocatie Lelie zorggroep vol na aankomst laatste Oekraïners met zorgvraag

Opvanglocatie Lelie zorggroep vol na aankomst laatste Oekraïners met zorgvraag

De laatste groep Oekraïners met een zorgvraag is maandagavond gearriveerd op de noodopvanglocatie die Lelie zorggroep in samenwerking met de gemeente Rotterdam en diverse andere partijen heeft gerealiseerd. De groep van twintig vluchtelingen heeft een lange en hectische reis achter de rug. Zij komen uit een arme regio in Oekraïne en hebben in de afgelopen weken veel medische zorg moeten ontberen.

De groep werd van harte welkom geheten door Hendrik Jan van den Berg, bestuurder bij Lelie zorggroep. In de afgelopen twee weken vonden in totaal AANTAL Oekraïners met een zorgvraag een veilig heenkomen in de locatie aan de Charloisse Lagedijk die normaal gesproken fungeert als verpleeghuislocatie. “De afgelopen weken zien we hoe belangrijk het is om extra zorg en voorzieningen voor deze doelgroep te regelen”, zegt Van den Berg. “Een aantal van onze gasten heeft een extreem moeilijke reis achter de rug. Met soms dagenlang gebrek aan voor hen noodzakelijke medicatie. Samen met de GGD, een van onze gepensioneerde artsen en Pameijer zorgen we ervoor dat iedereen kan herstellen van de reis en ook voor de lange termijn van de juiste zorg wordt voorzien.”

Kerk, speelgoed en onderwijs

Met steun van het brede netwerk van Lelie zorggroep wordt er alles aan gedaan om deze vluchtelingen een goed heenkomen te bieden. Zo is door geestelijk verzorgers van Lelie zorggroep steeds op zondag een kerkdienst georganiseerd. Met steun van de vriendenstichting kon een bus ook naar een Oekraïenstalige praiseavond in Alblasserdam. Ook wordt er gekeken hoe onderwijs, spel en ontspanning georganiseerd kan worden. De Vrienden van Lelie zorggroep zijn hiervoor een wervingsactie gestart. Van den Berg: “We zien de nood van onze gasten nu in de praktijk. Het is goed dat onze overheid een basisvoorziening realiseert voor vluchtelingen. Maar willen we deze mensen gastvrij en voor een langere termijn opvangen, dan is de steun van ons als Nederlandse samenleving nodig. Dat kan door je in te zetten als vrijwilliger voor een van de vele opvanginitiatieven, of door te geven aan dit soort inzamelingsacties. Zo kunnen we het verschil maken voor onze medemens in nood die op ons pad is gekomen.”

Bijdragen aan de opvang van de vluchtelingen kan via deze link.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 258 258 3

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.