Hulp bij huishouden Cilia: “Ik ben de enige die echt binnenkomt”

Hulp bij huishouden Cilia: “Ik ben de enige die echt binnenkomt”

Hulp bij huishouden Cilia: “Ik ben de enige die echt binnenkomt”

Cilia van der Male (56) werkt als hulp bij huishouden bij Curadomi thuiszorg team Tholen. In maart bleek dat een cliënt van haar met corona was opgenomen in het ziekenhuis, terwijl Cilia er de dag daarvoor nog was geweest. Cilia: “Ik merkte vooral dat mijn omgeving het spannend vond of ik het ook zou krijgen en of ik anderen zou kunnen besmetten.” Ze komt thuis te zitten, mede omdat andere cliënten bang zijn dat ze door Cilia besmet zouden kunnen raken. Maar ze is niet ziek geworden. De tijd dat ze thuis zat, heeft ze als vrijwilliger via een stichting schorten genaaid die vanwege corona extra nodig zijn in ziekenhuizen.

Na drie weken mocht Cilia weer aan de slag als hulp bij huishouden, ook bij de cliënt die corona had en weer opgeknapt was. Haar cliënten vonden het eerst spannend om Cilia weer te verwelkomen, maar inmiddels zijn ze weer aan elkaar gewend. Cilia probeert zoveel mogelijk afstand te houden en gebruikt extra handschoenen bij haar werkzaamheden. Bij de meeste van haar cliënten is ze de enige die op dit moment het huis binnenkomt. “Ze hebben wel familie met wie ze op afstand contact hebben en de boodschappen worden voor de deur gezet. Maar ik ben de enige die ook echt binnenkomt.” Ze vervolgt: “Gelukkig gaat het tot nu toe goed. We zijn gezond en blijven voorzichtig, maar we ontspannen wel weer een beetje. Er is genoeg om dankbaar voor te zijn!”

Dit verhaal komt uit het digitale magazine ‘Lelie in coronatijd’ waarin we als organisatie terugblikken op onze zorg-en hulpverlening in de beginperiode van de coronacrisis. Klik hier om het hele magazine te downloaden.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 258 258 3

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.