Gert-Jan Segers op bezoek in Pniël

Gert-Jan Segers op bezoek in Pniël

Gert-Jan Segers op bezoek in Pniël

Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer heeft vrijdag een bezoek gebracht aan ons verpleeghuis Pniël. Segers is recent woordvoerder langdurige zorg geworden in zijn fractie en sprak in ons verpleeghuis in Rotterdam-Kralingen met verschillende medewerkers en cliënten.

Zo spreekt hij mevrouw Bosch die inmiddels een half jaar in Pniël verblijft om te revalideren. "De verzorging is hier goed. De meisjes lopen hun benen uit hun lijf." Segers wil graag weten waarom zij koos voor Pniël. "De christelijke identiteit spreekt me aan", zegt mevrouw Bosch. "Het is fijn om in een vertrouwde omgeving verzorgd te worden." Dat toevallig ook het nichtje van mevrouw Bosch in Pniël werkt, speelde uiteraard ook een rol. Segers wijst op de vele  kaartjes op haar kamer. "Ze vergeten me niet", beaamt mevrouw Bos.

Kees Goedhart, specialist ouderengeneeskunde, vertelt over de rijke historie van Pniël die al begon bij de diaconessen, 65 jaar geleden. Inmiddels is Pniël een verpleeghuis die veel verschillende doelgroepen bedient. Van beademingszorg tot hospicezorg. Segers krijgt verschillende onderdelen te zien en toont zich bijzonder geïnteresseerd in de wijkfunctie die Pniël vervult. Met de pas geopende zorgwinkel kan Pniël vanuit het verpleeghuis mensen helpen langer thuis te blijven wonen. De thuiszorg van Lelie zorggroep helpt daarbij.

In het hospice spreekt Segers uitgebreid met een van de bewoners, die na enkele weken van zijn verblijf opmerkelijk is opgeknapt. Hij is onder de indruk van de vele vrijwilligers die deze vorm van zorg in de laatste levensfase mogelijk maken.

Voeding voor debat

In een afsluitend gesprek met de raad van bestuur en een aantal andere medewerkers krijgen Segers en zijn beleidsmedewerkers nog 'voeding' voor de Haagse debatten voor de verpleeghuiszorg. Op Facebook blikt onze gast positief terug op het bezoek: "Wat ik uit Pniël meeneem, is dat er daar met liefde gezorgd wordt en met dankbaarheid zorg ontvangen wordt. Maar ik heb ook gezien en gehoord hoe wetten en regels soms goede zorg in de weg staan. WLZ, WMO, thuiszorg, verzekeraars, NZA, de gemeente, woningcorporaties; ze moeten nog veel meer in dienst komen te staan van mensen die zorg nodig hebben en heb die willen zorgen. En dit bezoek aan Pniël heeft me nog meer gemotiveerd me daar nog sterker voor te maken in Den Haag!"

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 258 2583

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.