'Het werken met cliënten is prachtig mooi!'

'Het werken met cliënten is prachtig mooi!'

'Het werken met cliënten is prachtig mooi!'

Verpleegkundige Eilina werkt al 13 jaar met veel plezier bij Curadomi en vertelt waarom ze, volgens haar, de mooiste baan van Nederland heeft!

“Ik ben Eilina van Verseveld, getrouwd en moeder van drie zonen. Al ruim 13 jaar werk ik met veel enthousiasme en voldoening bij Curadomi. Geen werkdag is hetzelfde, de routes verschillen en het werken met cliënten is onvoorspelbaar, maar prachtig mooi!

In 2006 ben ik bij Curadomi Thuiszorg komen werken als herintreedster. Na jaren in ziekenhuis de Lichtenberg in Amersfoort te hebben gewerkt, en een aantal jaren thuis bij de kinderen te zijn geweest, waagde ik de sprong en solliciteerde ik bij Curadomi. Mijn kinderen zaten destijds op de basisschool en in goed overleg met Curadomi, kon ik aan de slag. Tussen de middag was ik thuis als de kinderen kwamen lunchen, ‘s avonds zorgde mijn man voor de kinderen. Een ideale oplossing!

Meelopen met een cliënt

Momenteel werk ik als verpleegkundige in team Valleizorg. Wij verlenen zorg in de dorpskernen van Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg. Daarnaast maak ik met een aantal collega’s de planning en begeleid ik leerlingen of stagiaires. Wat mij het meest fascineert in mijn werk, zijn de verschillende fasen waarin cliënten zitten. Vaak begint de zorg als de zelfzorg tekortschiet door ouderdom of ziekte en loop je een stukje mee op de weg van afnemende krachten, toenemende achteruitgang naar soms opname in een tehuis of hospice, of thuis overlijden. Maar ook het terugwinnen van zelfzorg en zelfstandigheid kan een zorgdoel zijn! Het fascinerende is dat je gaandeweg een band opbouwt met de cliënt, meedenkt in oplossingen en tegelijkertijd de resterende zelfzorg zo lang mogelijk stimuleert. Je bent te gast bij de cliënt thuis, respecteert diens normen en waarden en levensovertuiging, vanuit een positief-christelijke levenshouding. In principe werk je zelfstandig in de route. Daardoor is de verantwoordelijkheid groot, maar overleg is altijd mogelijk met collega’s op de andere routes.

Gebak om 7.00 uur

Het werken in een team, geeft de kans om je sterke kanten te ontplooien en dienstbaar te zijn in de taken die zich voordoen. Heb je oog voor het wel en wee van de collega’s? Ben je goed in notuleren, spreekt de PR je aan, voor iedereen is een passende rol te vinden. Het werken bij de cliënt thuis vraagt regelmatig om creativiteit. De cliënt is gevallen en heeft een wond, hoe kun je zo goed mogelijk wondzorg toepassen met de materialen in huis? Een cliënt is jarig en wacht je om 7 uur op met koffie en gebak, hilarisch maar erg gezellig! Ondertussen tikt de klok door en word je toch echt bij de volgende cliënt verwacht! Ook het begeleiden van cliënten met dementie is een mooie uitdagende taak, waarin vaak overleg is met huisarts, casemanager dementie, wijkverpleegkundige en mantelzorgers. Probleemoplossend werken en creativiteit zijn dan belangrijke eigenschappen waar je over moet beschikken, waarbij je als het ware meedeint met de wisselende emoties en zorgvraag van de cliënt. De zorg varieert van hulp bij de ADL (de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) en steunkousen, medicatie, wondzorg, terminale zorg, voorlichting aan de cliënt, begeleiding van en overleg met de mantelzorgers, postoperatieve zorg, zorg tijdens chemokuren, verpleegtechnische handelingen enzovoort.

Het zelfstandig werken met de cliënt, de een-op-een aandacht, een luisterend oor bieden en tegelijkertijd de grote verantwoordelijkheid, vooruitkijken, continuïteit van zorg waarborgen door zorgvuldige rapportage, zijn de dingen die mij voldoening schenken. Vanuit mijn christen zijn, probeer ik een stukje samen op weg te gaan met de cliënt en zo geniet ik van het uitoefenen van dit prachtige vak!

Een gezellig team

Ons team Valleizorg bestaat uit verzorgenden IG, verpleegkundigen, wijkverpleegkundigen, teamcoördinator, stagiaires en leerlingen, een casemanager dementie en specialistische palliatief verpleegkundigen. Met elkaar proberen we zo goed mogelijk zorg te bieden aan onze cliënten. We hebben regelmatig overlegmomenten, scholingen en niet te vergeten de teamuitjes, waarbij je de collega’s weer van een andere kant leert kennen!”

Ben je ook enthousiast geworden? Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s, wacht niet langer en grijp deze kans! Bekijk de actuele vacatures op werkenbijcuradomi.nl.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 258 258 3

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.