Week tegen de eenzaamheid: kaartenactie

Week tegen de eenzaamheid: kaartenactie

Week tegen de eenzaamheid: kaartenactie

Een kaartje tegen eenzaamheid

Curadomi Thuiszorg Assen heeft afgelopen week op basisschool De Parel in Kloosterveen 120 kaarten gebracht. Deze kaarten zijn door leerlingen van De Parel versierd met een mooie tekening of tekst. Op deze manier willen de thuiszorgorganisatie en de school hun steentje bijdragen aan de week tegen eenzaamheid die jaarlijks in oktober wordt gehouden.

Bijna de helft van de ouderen in Nederland voelt zich eenzaam, maar ook bijna de helft van de jongeren voelt zich regelmatig eenzaam. Wat eenzaamheid is, hoe het voelt en wat het met je doet is voor iedereen anders. De leerlingen van De Parel gingen enthousiast en ijverig aan de slag met het versieren van de kaarten. En de meeste leerlingen hadden al iemand in gedachten wie zij hun kaart gingen sturen. De ongeadresseerde versierde kaarten die overbleven zullen door het team van Curadomi verstuurd worden naar mensen die ook wel een kaartje kunnen gebruiken. Aan adressen zal het niet ontbreken...

 

Curadomi Thuiszorg en De Parel hopen met deze actie jongeren en ouderen te laten weten en voelen dat ze waardevol zijn.

Voor mensen die zich zelf regelmatig eenzaam voelen verwijzen we graag naar de website www.stopeenzaamheidzelf.nl. Een initiatief van Agathos in samenwerking met de NPV en HiP.

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij