Jong geleerd en (hopelijk) oud gedaan

Jong geleerd en (hopelijk) oud gedaan

Jong geleerd en (hopelijk) oud gedaan

Vanmorgen bel ik aan bij een cliënt en tot mijn verrassing wordt de deur open gedaan door een klein meisje. Samen met haar jongere zusje is ze met hun vader op bezoek bij haar over-opa. Nieuwsgierig nemen ze mij op als opa zegt: "Kijk maar goed wat de zuster doet bij opa!" "Oh" vraag ik aan de meisjes: "Willen jullie ook zuster worden?" Het oudste meisje schudt haar hoofd en zegt dat zij dierendokter wil worden. Haar kleine zusje draait rond in haar roze jurkje en zegt: "En ik word prinses!" Nou, dat zijn natuurlijk ook prachtige beroepen.

Toch komen ze dichterbij staan als ik de elastische kousen bij opa aan wil trekken. Ik laat hun de groene aantrekhoes zien en laat ze voelen hoe gek de groene handschoenen wel niet aanvoelen met al die puntjes erin. En ik vertel dat die dingen heel handig zijn omdat ik natuurlijk niet de spierballen van een jongen heb. Ze kijken nieuwsgierig toe als ik de ene kous aantrek en dan de lus naar voren haal om de aantrekhulp te verwijderen. "Kunnen jullie mij helpen?", vraag ik. Nou, dat vinden ze heel interessant! Ze mogen aan de lus trekken en met een beetje hulp lukt het hen om samen de aantrekhoes tevoorschijn te toveren. Natuurlijk willen de zus(tert)jes dan ook helpen met het andere been. Als volleerde stagiaires wordt voor de tweede keer met een kreun(tje) de aantrekhulp van opa's been getrokken. Ze zijn supertrots en opa glundert helemaal: die is net zo trots natuurlijk!

Als ik dan ook nog mijn laptop tevoorschijn haal doet het oudste meisje me helemaal na: ze gaat op het voetenbankje zitten, haalt de rollator van opa naar zich toe en begint daarop te typen. "Oh", zegt ze, helemaal in haar rol: "Ik ben nog iets vergeten". En ze tikt met haar vingertjes nog even extra op de rollator. Met een grote glimlach kijkt ze me aan. Ik lach terug en geef haar een groot compliment en ik weet het wel zeker: dit dametje heeft het in haar vingers. Hopelijk verandert ze nog van gedachten wat haar toekomstige beroep betreft. De basis is in ieder geval gelegd vandaag :)

 

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij