WZU Veluwe en Lelie zorggroep verkennen fusie

WZU Veluwe en Lelie zorggroep verkennen fusie

WZU Veluwe en Lelie zorggroep verkennen fusie

Lelie zorggroep en WZU Veluwe verkennen de mogelijkheden tot een fusie. Met de beoogde fusie willen de organisaties de christelijke zorg in het werkgebied van WZU Veluwe en de hieraan grenzende werkgebieden van Lelie zorggroep versterken.

WZU Veluwe en Lelie zorggroep werken al jarenlang samen en vinden elkaar in de christelijke identiteit en gezamenlijke visie op zorg. “In de ouderenzorg staan we voor flinke uitdagingen: hoe houden we de zorg toegankelijk, bereikbaar en betaalbaar?”, zegt José Geertsema, bestuurder van WZU Veluwe. “We hebben de verantwoordelijkheid om christelijke ouderenzorg op de Veluwe te behouden, zodat we er met elkaar elke dag kunnen zijn voor de cliënten die aan ons zijn toevertrouwd. Om die zorg op lange termijn te kunnen blijven bieden, zochten we een financieel gezonde en innovatieve grotere organisatie die onze christelijke identiteit deelt. Die mogelijke partner hebben we gevonden in Lelie zorggroep.”

Voor beide partijen biedt de beoogde fusie voordelen, schetst Hendrik Jan van den Berg, bestuurder bij Lelie zorggroep. “Als we onze krachten bundelen, bouwen we aan de toekomstbestendigheid van de zorgverlening van de locaties en thuiszorgteams van WZU Veluwe en de zorgverlening van Lelie zorggroep in de aangrenzende gebieden. Denk hierbij aan samen innoveren, samen werken aan kwaliteit en samen mensen laten zien hoe mooi en belangrijk werken in de zorg is.”
Maandag hebben beide organisaties het fusievoornemen gedeeld met hun medewerkers. De komende maanden worden in samenspraak met de medewerkers de beoogde voordelen van de fusie verder verkend. Naar verwachting wordt voor de zomer een besluit genomen.

Over Lelie zorggroep

Lelie zorggroep is in 2010 ontstaan uit een fusie van verschillende christelijke zorgorganisaties. De organisatie is landelijk actief van Goes in Zeeland tot Assen in Drenthe. De organisatie biedt verpleeghuiszorg, thuiszorg en ambulante hulpverlening. In de buurt van de Veluwe is de zorggroep vooral actief onder de thuiszorgdivisie Curadomi in onder andere Kampen en Harderwijk. Lelie zorggroep staat bekend als een innovatieve organisatie met een hoge tevredenheid (>8) van cliënten en medewerkers. In 2022 is de organisatie succesvol gefuseerd met Riederborgh, een verpleeghuis in Ridderkerk.

Over WZU Veluwe

WZU Veluwe is een middelgrote regionale zorgaanbieder op de Noord-Veluwe. Zij biedt christelijke zorg en ondersteuning ‘van stofdoek tot sterfbed’: huishoudelijke hulp, dagbesteding, thuiszorg en verpleeghuiszorg. Dat doet de organisatie in en rond vijf kernen: Elburg, ’t Harde, Nunspeet, Epe en Wapenveld. In de regio werkt WZU Veluwe nauw samen met collega-zorgorganisaties en ketenpartners. Bij WZU Veluwe werken 1.300 medewerkers. Met 600 vrijwilligers kent de organisatie een grote betrokkenheid vanuit de kerken en lokale gemeenschappen.
De christelijke identiteit is de verbindende factor tussen beide organisaties. Daarbij is er lokaal ruimte om daar op eigen wijze kleur en vorm aan te geven. Zowel WZU Veluwe als Lelie zorggroep zien met vertrouwen uit naar de toekomst.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij