Langer zelfstandig wonen via Zeker in huis

Langer zelfstandig wonen via Zeker in huis

Langer zelfstandig wonen via Zeker in huis

Misschien heeft u ze al gespot. De posterborden langs de kant van de weg in Assen met die ontspannen man met kopje koffie in zijn hand en een alarmketting om zijn hals. Deze man is 76 jaar, woont alleen, is fief en zelfstandig, maar hij merkt ook dat hij soms zijn evenwicht wat verliest. Dat gevoel maakte hem onzeker en daardoor voelde hij zich niet meer prettig thuis. Door het invullen van de gratis zelfredzaamheidsscan van Zeker in huis ontdekte hij dat een alarmketting hem kon helpen. Die ketting gaf hem zijn gevoel van zekerheid weer terug. Als hij nu zou vallen kon hij zonder moeite hulp inschakelen. Hij voelde zich weer zeker in huis.

Project Zeker in huis
Curadomi thuiszorg startte in 2022 het project Zeker in huis in Kampen. Door veel interesse heeft het project dit jaar een doorstart gemaakt in Assen en Harderwijk. 
Het project heeft als doel om de zelfredzaamheid van senioren in de gemeenten te vergroten. Door een gratis zelfredzaamheidscan krijgen ouderen inzicht in welke (digitale) hulpmiddelen hen kunnen helpen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Hierdoor kan professionele zorg mogelijk langer uitgesteld worden.

Online vragenlijst
Zeker in huis biedt een gratis online vragenlijst aan. Na het beantwoorden van de vragen over de huidige zorgbehoefte, ontvangt u direct de uitslag met advies over hulpmiddelen die kunnen ondersteunen, zoals een beugel in de douche, een rollator of hulpmiddelen om zelfstandig uw (steun)kousen aan te doen. Deze middelen helpen om zelfstandig en zeker thuis te blijven wonen.

Als inwoner van Assen kunt u de gratis scan gebruiken en invullen. Kijk voor meer informatie, de scan en ervaringsverhalen op www.zekerinhuis.nl

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij