De verloren portemonnee

De verloren portemonnee

De verloren portemonnee

Gekscherend zeg ik wel eens: "Als je mij vijf jaar geleden verteld had dat ik in de ouderenzorg zou gaan werken, dan had ik je vierkant uitgelachen."
Eigenlijk is het niet eens gekscherend, maar bloedserieus. Ik had oprecht nooit verwacht dat in de ouderenzorg zou gaan werken, laat staan dat ik zou genieten van de charme die het heeft.

Van de porseleinen theekopjes met een gouden randje, van de kaakjes bij de thee.
Van het ge-meisje en ge-kind. Van een aai over mijn arm en van de gemoedelijke kneep in mijn wang als ik weer wegga. Van de eindeloos herhalende verhalen over de oorlog en over de geinige - even tussen ons hé - verhalen over de avonturen tussen de lakens op je 78e.

En wat gebeurde me vandaag? Ik verloor mijn portemonnee. Ik had het alleen niet in de gaten.
Ik niet, maar de ouderenflat waar ik vanochtend was, bleek totaal in rep en roer. Er werd binnen een uur een goed georganiseerde zoekactie op touw gezet: wíe is Rianne Vos e.v. Cornelisse?

De bank werd gebeld, maar daar mocht men geen gegevens delen. Het politiebureau werd gebeld, maar die verwezen door naar het gemeentehuis.
Het gemeentehuis verwees door naar een ingewikkelde app voor gevonden voorwerpen.
De bibliotheek wilde de lidmaatschapspasjes wel terugnemen en naar de rechtmatige eigenaar terugsturen.
Mw. Cornelisse, wonende op de 4e verdieping werd benaderd met de vraag: "Is dit soms uw kleindochter?"
Er werden gele memo-briefjes opgehangen in de flat: Wie mist een enveloppe met pasjes? Gelieve u te melden op nr. 7.

Maar nee, deze gezochte vrouw zat op haar gemakje aan een kopje thee (zónder kaakje) op de tweede verdieping bij haar client, terwijl er een grote zoekactie gaande was op de begane grond.
Na het bezoekje liep de vrouw turend op haar telefoon, 7 gemiste oproepen en 16 appjes, naar beneden naar de fiets, lángs verschillende gele memootjes.

Eind goed, al goed.

Gewapend met een bos kleurige tulpen ging ik mijn portemonnee ophalen vanmiddag met een grote grijns op mijn gezicht: "Man! Werken in de ouderenzorg is gewoon echt heel leuk!"

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 258 258 3

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.