Dagboek van een bus vol waardering

Dagboek van een bus vol waardering

Dagboek van een bus vol waardering

5 juli 2019
Een paar weken sta ik hier nu in een loods in het dorpje Kloosterzande in Zeeuws Vlaanderen. Klaar voor mijn volgende eigenaar. Tussen alle oldtimers Volkswagen busjes in de schuur die dienst deden als camper of personenbusjes ben ik maar een eenvoudig ding. Drie zitplaatsen voorin en achterin een grote laadruimte. Er komt iemand binnen. Duidelijk op zoek naar iets als een camper. Het bevalt hem niet. Ineens valt zijn oog op mij. Kennelijk heb ik precies de juiste kleur. En weinig ramen aan de zijkant, dus veel plek voor stickers. Hoor ik ze nu ook over een tafel en een bankje spreken in de laadruimte? Zou het dan toch? Na 41 jaar een extreme make-over?

26 juli 2019
Daar sta ik dan. Een beetje onwennig. Ik ben niet meer het oranje busje, maar heet ineens Bus vol waardering. Het staat wel drie keer op mij geplakt. Verder ben ik versierd met grote bloemen in de kleuren rood, paars en roze. Mensen die mij zien worden opgeroepen naar www.werkenmetwaardering.nl te gaan. Daar schijn je werk in de zorg te kunnen vinden. En, heel gênant: daar kun je dus volgen wat er met mij is gebeurd. Ik word er een beetje verlegen van. Net als van die oproep op mijn deur: zwaai voor waardering. Mijn eigenaar is helemaal blij met mijn nieuwe look. Ik sta direct in de spotlights vandaag. Op een belachelijk smal weggetje bij Streefkerk rijd ik heen en weer langs een cameraman. Het is 35 graden. Stond ik nog maar in de schaduwrijke loods in Kloosterzande… Benieuwd naar het resultaat van deze dag? Check dan dit filmpje.

10 september 2019
Ik ben geen transportbusje meer, maar heb inmiddels een fraai leren bankje en een tafeltje. Dit hadden de andere bussen in de loods in Kloosterzande moeten zien! Wat ben ik trots. Helemaal aan het eind van de dag rijd ik naar verpleeghuis De Burcht in Rotterdam. Met een aantal teamleiders rijd ik door de MC Drive. Ineens begin ik te begrijpen waarom ik Bus vol waardering heet. Ik word volgeladen met hamburgers, kipnuggets, smoothies, milkshakes en andere lekkere snacks. Tegen elf uur lijkt het wel feest. Niet in het verpleeghuis, maar bij mij op de stoep. Het bankje is vol, net als de statafels voor mij. Met allemaal blije gezichten. Dit nieuwe leven begint met steeds beter te bevallen. Waardering brengen is leuk! Dat vinden ze bij Lelie zorggroep kennelijk ook, want deze belevenis staat ook op film.

12 september 2019
Vandaag zit regiomanager Aad de Kool achter het stuur. Hij neemt me mee naar het ministerie in Den Haag. Maar het uiteindelijke doel blijkt Katwijk te zijn. Ik ben vandaag gepromoveerd tot taxi voor verzorgende Ans Ouwehand. We bezoeken haar cliënten die hun waardering uitspreken voor Ans. En op het bankje in de bus praten Aad en Ans nog na over wat het werk in de zorg nu zo bijzonder en mooi maakt. Een schouderklopje of een glimlach en vandaag zelfs een bos bloemen, dat maakt het werk zo speciaal zegt Ans voor de camera.

5 oktober 2019
Waardering brengen kent geen grenzen bij Lelie zorggroep, zo lijkt het. Vandaag ben ik helemaal naar Kampen gereden. Nooit gedacht dat ik daar nog eens zou komen. Met een extra rondje om de Bovenkerk en door de Koornmarktpoort en dan naar de woonwijk Onderdijk. Gevuld met flesjes water, mueslirepen en vier wellnesspakketjes. Zo’n zeshonderd hardlopers komen langs. Ik moedig hen aan. Het blijkt in het bijzonder te gaan om vier lopers in een knalroze hemdje. Zij werken bij Curadomi in de thuiszorg en rennen vandaag mee in een sponsorloop voor het goede doel. Toffe actie! De rest van de week zie ik alle hoeken en gaten van Kampen en omgeving. Op de Biestenmarkt in Grafhorst ben ik zelfs grote blikvanger en een van de hoofdrolspelers in het verslag van de lokale omroep.

25 oktober 2019
Mijn ster is rijzende. Vandaag ben ik aanleiding voor een item op Grootnieuws radio. De presentator komt speciaal voor mij zijn studio uit en neemt op het inmiddels bekende bankje zijn item op. Het gaat over het belang van waardering in de zorg. Mensen die hard werken om hun naaste van goede en liefdevolle zorg en hulp te voorzien. Over cliënten die in hun afhankelijkheid van zorg soms alleen nog waardering terug kunnen geven. En juist dat blijkt voor die medewerkers zo waardevol te zijn. Ik hoor dat er veel nieuwe mensen nodig zijn in de zorg, omdat het aantal mensen die zorg nodig hebben stijgt. Langzaam begin ik te beseffen dat deze show niet draait om mij, maar om de mensen in de zorg. En dat is helemaal terecht. Ik mag dienst doen als het vehicle dat waardering brengt voor de mensen die het verdiend hebben. In verpleeghuis Tussendael, in Veenendaal, Krimpen aan den IJssel, Gouda, Sliedrecht, Harderwijk was het even feest voor hen. Op de website kun je alle evenementen volgen. Dat smaakt naar meer. Wie weet sta ik binnenkort wel bij jou voor de deur!

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 258 258 3

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.