Team Hulp bij Huishouden | Curadomi

HbH

Team Hulp bij Huishouden

Welkom op de pagina van het team Hulp bij Huishouden

Ziet u door ziekte, ouderdom of beperkingen geen kans om uw huishouden zelf te doen? Wij bieden u graag voor korte of langere tijd huishoudelijke ondersteuning. Samen met u zorgen we voor een schoon en gezellig huis.

Wij zijn er voor huishoudelijke ondersteuning, niet om u de touwtjes uit handen te nemen. We werken, zo mogelijk, op de manier waarop u dat gewend bent. Zodat u aan het einde van de dag samen met onze medewerkster tevreden bent over het werk wat verzet is en uw huis weer netjes is.

Hoe wij te werk gaan
Er komt een vaste medewerkster bij u thuis, u ziet dus steeds hetzelfde gezicht en heeft een duidelijk aanspreekpunt. Zij heeft tijdens het huishoudelijke werk ook uw welzijn en zelfredzaamheid op het oog en bespreekt dit met u. De medewerker let op de veiligheid in uw huis. Ook kan zij begeleiden naar extra en andere zorg wanneer uw zorgvraag groter wordt. Er zal ook altijd met u gekeken worden naar wat mensen uit uw omgeving nog voor u kunnen betekenen.

U kunt bij huishoudelijke ondersteuning onder andere denken aan:

  • Schoonmaken
  • Kleding wassen
  • Boodschappen doen
  • Organisatie van het huishouden
  • Verzorgen van de maaltijd
  • Opvang en verzorging van kinderen

Indicatie en kosten
Om in aanmerking te komen voor een vergoeding heeft u een indicatie nodig van de gemeente. U betaalt ook een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage kunt u berekenen op de website van Het CAK. Als u niet in aanmerking komt voor vergoeding kunt u er ook voor kiezen de huishoudelijke ondersteuning zelf te betalen.

De meeste gemeenten hebben een loket, speciaal voor vragen over zorg en ondersteuning. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over:

-Mogelijkheden voor zorg vanuit een indicatie
-Vergoedingen en toelages
-Eigen bijdrage
-Contact en aanvragen
-Wanneer u huishoudelijke ondersteuning bij ons wilt aanvragen kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen, wij informeren u dan graag over de route voor het aanvragen. Ook wanneer u eerst meer informatie nodig heeft horen wij dat graag van u.

Ook deel uitmaken van één van deze teams? We hebben nog vacatures en maken graag kennis met je. Je vindt de vacatures helemaal onderaan deze pagina.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij