Joost Zielstra wordt bestuursvoorzitter bij Humanitas

Joost Zielstra wordt bestuursvoorzitter bij Humanitas

Joost Zielstra wordt bestuursvoorzitter bij Humanitas

Lelie zorggroep bestuurder Joost Zielstra wordt per 1 augustus aanstaande de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Humanitas Rotterdam. Dat heeft Humanitas dinsdag bekendgemaakt.

“Een overstap waar ik oprecht trots op ben en wat voor mij een mooie vervolgstap is in mijn carrière”, zegt Zielstra. “Na ruim drie jaar heb ik deze keuze gemaakt. Dat ik nu van Lelie zorggroep afscheid ga nemen, is sneller dan ik vooraf ingeschat had en ook sneller dan ik eigenlijk wilde. Toch kon ik deze kans niet laten liggen. Humanitas is voor mij een organisatie die dicht bij mijn hart ligt. Humanitas richt zich op de meest kwetsbare doelgroep in de stad Rotterdam. Ik zie deze opdracht daarom dan vooral als  “Once in a lifetime”. Er wacht mij een prachtige organisatie, en ik verlaat net zo goed een prachtige organisatie. Ik ben onder de indruk van de bevlogenheid van de medewerkers bij Lelie zorggroep, de actiebereidheid en de wil om altijd te blijven verbeteren in het belang van de cliënt en elkaar als collega’s. Er is de afgelopen jaren veel gebeurd en veel bereikt waar ik trots op ben, ondanks ook de moeilijke periode van de coronapandemie.  Ik heb een mooie tijd gehad waar ik met veel dankbaarheid op terugkijk, met fijne collega’s, waarin ik speciaal de geweldige samenwerking met Hendrik Jan van den Berg wil noemen.”

Veelbelovende toekomst 

Met heel veel plezier en passie hebben Joost Zielstra en Hendrik Jan van den Berg de afgelopen jaren samen leiding gegeven aan onze prachtige organisatie. Een organisatie die stevig staat en een veelbelovende toekomst heeft. Een organisatie waarin de christelijke waarden nog iedere dag zichtbaar zijn. Met veel plezier kijken beide bestuurders terug op de samenwerking met iedereen binnen Lelie zorggroep en de behaalde resultaten. Van den Berg:  “Ik heb Joost leren kennen als een man met hart voor de zorg met wie het fijn samenwerken is. Ik wens hem mede namens de organisatie veel succes en zegen bij zijn nieuwe functie binnen Humanitas. We zullen elkaar als collega bestuurders regelmatig tegenkomen en kunnen op die manier ook verder vorm geven aan de samenwerking tussen zorgorganisaties in Rotterdam.” Elbert Dijkgraaf, voorzitter van de raad van toezicht vult aan: “We feliciteren Joost Zielstra van harte met zijn nieuwe benoeming bij onze collega-organisatie Humanitas. Joost heeft de afgelopen jaren met bevlogenheid zich ingezet voor onze mooie organisatie. Hier zijn we hem zeer erkentelijk voor.”

De raad van toezicht en Hendrik Jan van den Berg buigen zich nu gezamenlijk over hoe we de vacature gaan invullen. Elbert Dijkgraaf voorzitter van de Raad van Toezicht: “Met Hendrik Jan van den Berg is de continuïteit in de raad van bestuur in goede handen. De komende periode richten we ons op de werving om in de ontstane vacature te voorzien. Hierover hopen we een ieder zo spoedig mogelijk te informeren.”

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 258 258 3

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.