Hendrik Jan van den Berg in RD: samen zorgen voor elkaar wordt steeds belangrijker

Hendrik Jan van den Berg in RD: samen zorgen voor elkaar wordt steeds belangrijker

Hendrik Jan van den Berg in RD: samen zorgen voor elkaar wordt steeds belangrijker

"We móéten als samenleving in gesprek over de vraag wat we van de zorg van morgen verwachten. Ik zeg niet dat we sneller tevreden moeten zijn, wel anders tevreden. De 8 van de toekomst zal een andere zijn dan de 8 van nu."

De toekomst van de zorg ligt in het 'samen' doen, stelt onze bestuurder Hendrik Jan van den Berg deze week in het Reformatorisch Dagblad in gesprek met Huib de Vries. Zonder deze omslag in denken (waarbij niet meer alle zorg van zorgprofessionals wordt verwacht, maar gekeken wordt hoe het complete netwerk de zorgvraag kan oplossen) loopt het Nederlandse zorgstelsel vast, waarschuwt hij. "Dan zijn burgers teleurgesteld in hun verwachtingen van de zorg en kunnen professionals door alle kritiek niet meer trots zijn op hun vak, met uitstroom als gevolg."

Onze bestuurder is optimistisch over de bereidheid bij veel Nederlanders om te zorgen voor elkaar. Die veranderingen komen echter niet vanzelf tot stand, maar vragen om bewustwording en actiebereidheid. "Eén ding is zeker: we zullen naar een fundamenteel andere samenleving moeten, zonder de verworvenheden die lang vanzelfsprekend waren. Daar hoeft het leven niet minder van te worden. Het kan juist meer betekenis krijgen, als we weer een echte sámenleving worden."

Lees hier het hele interview.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 258 258 3

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.