De realiteit van de zorg in het Lelie magazine

De realiteit van de zorg in het Lelie magazine

De realiteit van de zorg in het Lelie magazine

Als zorgorganisatie worden we dagelijks geconfronteerd met de realiteit van het leven van onze cliënten. Die realiteit is soms mooi, maar vaak ook moeilijk. Daarover gaat het nieuwste Lelie magazine, dat deze week verschijnt. Het gaat ook over de lichtpuntjes, de tekenen van hoop die we in de realiteit mogen zien.
Zo maken we een dag mee op een afdeling dementiezorg in een van de verpleeghuizen van Lelie zorggroep, waar blijkt hoe een stukje echte aandacht het verschil kan maken op een gewone dag. Geestelijk verzorger Rita Renema vertelt daarnaast hoe ze in haar werk en in haar persoonlijk leven (ze kreeg drie keer kanker) vaak ontmoetingen heeft over (de zin van) het leven. Ze worstelt soms met vragen over het lijden. Maar, zegt ze: “God beschermt mij niet voor het lijden, maar wel in het lijden.” Ook vertelt Henk, die autisme heeft, hoe hij heeft ontdekt dat niemand perfect is. “Iedereen heeft wel wat!”
Daarnaast is er in het magazine veel aandacht voor het contact dat cliënten met medewerkers hebben en de manier waarop ze elkaar waarderen. 

Het Lelie magazine is gratis aan te vragen of digitaal te lezen via leliezorggroep.nl/magazine.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 258 2583

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.