“Dankzij Curadomi konden we samen thuis blijven”

“Dankzij Curadomi konden we samen thuis blijven”

“Dankzij Curadomi konden we samen thuis blijven”

Jaap (75) en Hennie (74) waren ernstig ziek door corona
Ze behoorden tot de eerste ‘corona-cliënten’ van het thuiszorgteam van Curadomi in Kampen. Jaap (75) en Hennie (74) werden half maart ziek en de medewerkers van Curadomi hebben zich grote zorgen gemaakt.

Het echtpaar meldde zich op 20 maart bij Curadomi thuiszorg, omdat ze verzorging nodig hadden voor Hennie, die ernstig ziek was door COVID-19, het nieuwe coronavirus. Vanaf die dag komen de zorgverleners van Curadomi elke dag bij het echtpaar om hen te helpen bij de dagelijkse verzorging. Vooral Hennie is erg ziek geweest. Ze vertelt: “Ik heb een aantal weken helemaal niet beseft dat ik zo ziek was. Ik was er niet helemaal bij.” Jaap vult aan: “Het was zo ernstig dat de arts op een gegeven moment zei dat ze het niet zou gaan halen. Mijn vrouw moest eigenlijk worden opgenomen in het ziekenhuis, maar dan zou ik vanwege alle maatregelen niet mee kunnen. We zijn dus thuis gebleven, dankzij de thuiszorg van Curadomi.”

De verzorgenden kwamen de eerste weken volledig ingepakt met de nodige beschermingsmiddelen. Eerst verantwoordelijk verzorgende Joca van den Berg (52): “Door al die beschermingsmiddelen vond ik de zorg best een beetje onpersoonlijk worden. De familie kon niet zien hoe ik keek en met zo’n echt medisch mondmasker ben je bijna niet te verstaan.” Toch heeft het echtpaar de zorg als zeer positief ervaren. Hennie is ook vol lof over de hulp en het meeleven vanuit hun omgeving. “Er was echt saamhorigheid en we hebben veel hulp gekregen.”

Inmiddels is er minder verzorging nodig en draagt Joca alleen nog een niet-medisch mondkapje. Hennie: “Ik blijf nog wel erg moe en benauwd, maar ik ben er heel dankbaar voor dat ik weer zo opgeknapt ben. Ik dacht dat ik zou sterven, maar nu denk ik: ‘ik heb hier misschien nog een taak’.” Jaap: “We voelen ons erin gesteund dat de Heere voor alle dingen zal zorgen.”

Dit verhaal komt uit het digitale magazine ‘Lelie in coronatijd’ waarin we als organisatie terugblikken op onze zorg-en hulpverlening in de beginperiode van de coronacrisis. Klik hier om het hele magazine te downloaden.

Tekst: Hanna Smallenbroek

Beeld: Dick Vos

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 258 258 3

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.