Curadomi draagt vanuit nieuw kantoor bij aan Katwijkse zorgambitie

Curadomi draagt vanuit nieuw kantoor bij aan Katwijkse zorgambitie

Curadomi draagt vanuit nieuw kantoor bij aan Katwijkse zorgambitie

Curadomi opende donderdag een nieuwe kantoorlocatie midden in de wijk Koestal in Katwijk. Vanuit deze locatie is de christelijke zorgaanbieder klaar om vorm en inhoud te geven aan de ambitie van de gemeente Katwijk om wijkgericht te werken in de thuiszorg. Dat zei Aad de Kool, regiomanager bij Curadomi en Lelie zorggroep donderdag bij de opening van het nieuwe kantoor.

“We werken daarin graag samen met de gemeente, de wijkteams en bijvoorbeeld ook de onderburen van het welzijnskwartier.” Het nieuwe kantoor aan de Louise de Colignylaan vervangt het oude kantoor aan de Frankenstraat dat volgens De Kool in een steegje wat weggedrukt zat tussen de huizen.

Betrouwbare partner

Wethouder Corien van Starkenburg verrichtte samen met cliënt Jeanne Strikwerda – Van Eck (90) de openingshandeling. Van Starkenburg wenste Curadomi een mooi nieuw begin en noemde de christelijke zorgaanbieder een ‘goede en betrouwbare partner die werkt vanuit overtuiging en met liefdevolle aandacht’. De wethouder sprak ook de hoop uit dat Curadomi vanuit het nieuwe kantoor goed zal samenwerken met het nieuwe sociaal wijkteam dat vanuit de gemeente is gestart in januari. Katwijk is onlangs begonnen met een pilot wijkgericht werken in de wijk Hoornes. Zodra die pilot is afgelopen, neemt Curadomi het stokje graag over in een van de andere wijken, sprak Aad de Kool zijn ambitie uit.

Waardering

Cliënt Jeanne Strikwerda vond het een eer de openingshandeling te mogen verrichten en genoot er zichtbaar van. Ze ontvangt al zeker 12 jaar huishoudelijke hulp van Curadomi en sinds 2011 ook verzorging aan huis. “Ik koos voor Curadomi vanwege de christelijke identiteit. Ik vind het fijn om hier met de zorgverleners over te kunnen praten.”  Strikwerda steekt haar waardering voor de zorgverleners niet onder stoelen of banken. “Met sinterklaas geef ik hen altijd een chocoladeletter met een gedicht.” Dat ze nu weet vanuit welk kantoor de medewerkers hun zorg verlenen, heeft meerwaarde. “Als ik iemand bel, wil ik altijd graag weten waar die telefoon aan de andere kant van de lijn staat.”

De medewerkers Hulp bij huishouden brachten een prachtige bos bloemen mee ter gelegenheid van de opening

De Bus vol waardering was ook aanwezig als blikvanger én als blijk van waardering voor de collega's die vanuit het kantoor aan de slag gaan.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij