Medicatieveiligheid verbeterd

Medicatieveiligheid verbeterd

Medicatieveiligheid verbeterd

Innovaties zijn niet weg te denken in zorgland. In Kampen zijn we de afgelopen maand bezig geweest met een innovatie op het gebied van medicatieveiligheid.

Hadden we eerst al de Medicatie Controle App, een systeem waarmee we risicovolle medicatie dubbel konden laten controleren, nu kan de app ook gekoppeld worden aan het Apotheek Informatie Systeem. Hierdoor wordt het medicatieoverzicht van de cliënt zichtbaar in de app en kan er digitaal afgetekend worden.

Via een veilige koppeling met het A.I.S. hebben we zo altijd het meest actuele overzicht van de cliënt bij de hand. De papieren toedienlijsten worden op deze manier vervangen en het risico op fouten wordt sterk verkleind. Bovendien wordt er tijd bespaard omdat de lijsten niet meer worden uitgeprint en toegestuurd. In Kampen en IJsselmuiden werken inmiddels alle apotheken met dit systeem. In Wezep moet dit nog verder uitgerold worden.

Alles bij elkaar wordt ons werk zo nog klantvriendelijker, veiliger en effectiever. Verbeteren van de zorg, daar gaan wij voor!

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij