12 maart: ook in Kampen minisymposium over voltooid leven

Werken met waardering
Teamfoto Kampen Noord
Team IJsselmuiden
Teamfoto Kampen Zuid
Teamfoto hbh
Team foto hbhb 2

12 maart: ook in Kampen minisymposium over voltooid leven

Lelie zorggroep organiseert in samenwerking met het Hoornbeeck College een minisymposium over het thema voltooid leven. Het minisymposium vindt plaats op maandagavond 12 maart in Kampen en is bedoeld voor mensen die beroepsmatig, als vrijwilliger of mantelzorger betrokken zijn bij ouderen.

Hoe ga ik om met mijn vader die levensmoe is? Wat zeg ik tegen mijn zuster in de kerk die zich eenzaam voelt nu haar levenseinde nadert? Hoe kan ik mijn cliënt helpen met vragen over de zin van het leven? ‘Spreken over deze thema’s kan moeilijk en confronterend zijn. Toch is het belangrijk om dat juist wél te doen. Daarom organiseren we dit minisymposium’ , aldus Corrie Vroon van Lelie zorggroep, één van de initiatiefnemers.

Workshops
Diverse professionals die door hun beroep regelmatig met het levenseinde in aanraking komen, zullen workshops verzorgen. De heer Kees Goedhart bijvoorbeeld, specialist ouderengeneeskunde bij Lelie zorggroep, gaat tijdens een workshop in op het onderwerp besluitvorming in de laatste levensfase. Daarbij komen begrippen als passende zorg, overbehandeling en behandelbeperkingen aan de orde. Ook is er aandacht voor mantelzorgers. Hoe gaan zij om met rouw en verlies, hoe kunnen ze overbelasting voorkomen en grenzen aangeven?.

Het symposium vindt plaats in het Hoornbeeck College, Willem Hendrik Zwartallee 1, 8265 TZ te Kampen. Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Om 22.00 uur wordt de avond afgesloten met een hapje en een drankje. Meer informatie, het programma en aanmelden (voor 10 maart).

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij