Ah daar is m'n zustertje!

Ah daar is m'n zustertje!

Ah daar is m'n zustertje!

Aan de arm van Mirjam loopt mevrouw den Boer (92) naar de woonkamer. Ze doet snel nog eventjes de haren goed om te zorgen dat mw. er tip top uit ziet. Al vanaf het begin is er een klik tussen Mirjam en mevrouw den Boer. Sinds vorig jaar komt Mirjam bij de cliënt uit IJsselmuiden over de vloer. Ze komt ongeveer twee keer per week. Regelmatig vraagt mevrouw den Boer: “Wanneer kom je weer?” Mirjam zorgt voor een lekker warm holletje als mevrouw den Boer naar bed gaat, want daar houdt ze van. Daarbij zorgt ze voor de dagelijkse zorg zoals wassen, aankleden en het innemen van medicatie. Natuurlijk ook om mooie kleren uit te zoeken.  “Mevrouw den Boer houdt er van om mooie kleren aan te trekken”, zegt Mirjam.

De twee hebben altijd ontzettend veel plezier samen. Mirjam: “We kunnen zo erg lachen, vaak komen er van die droge opmerkingen tussendoor, daarbij lijkt mevrouw heel erg op mijn oma, dat maakt dat ze een heel speciaal plekje heeft”. Mevrouw den boer: “Mirjam is erg principieel, ze is eenvoudig, vlot en lief, ik kan er echt van op aan.” Toen Mirjam geopereerd was aan haar pols en terug kwam, wist zij gelijk dat haar favoriete verzorgende terug was. "Ah", zei mevrouw den Boer, "daar is m'n zustertje!"

Mevrouw den Boer houdt erg van schilderen, dat doet ze dan ook regelmatig. Twee keer in de week gaat ze naar de Maarlenhof om daar creatief aan de slag te gaan. Haar man staat meteen op om vol trots de schilderijen te laten zien. “Het is erg fijn om onder de mensen te zijn en met mijn handen bezig te zijn”, zegt mevrouw den Boer. Mirjam: “Mevrouw heeft veel meegemaakt, het is ontzettend mooi om te zien hoe positief ze in het leven staat”

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij