Student Geneeskunde Marit: een glimlach bij jou en een glimlach bij mij

Student Geneeskunde Marit: een glimlach bij jou en een glimlach bij mij

Student Geneeskunde Marit: een glimlach bij jou en een glimlach bij mij

Marit Rosenkamp uit Assen loopt sinds 2019 coschappen voor haar opleiding Geneeskunde, die ze volgt aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Door de Covid-19 pandemie kwam in maart 2020 abrupt een einde aan deze co-schappen. “Voor de Covid-19 maatregelen liep ik coschappen in het ziekenhuis. Maar omdat ik hier ineens mee moest stoppen ging ik op zoek naar een bijbaantje om mij nuttig in te zetten in deze moeilijke tijd. Al snel bedacht ik dat ik wat in de zorg wilde gaan doen en door mijn achtergrond van de opleiding Geneeskunde, ben ik bevoegd om als helpende aan de slag te gaan. Ik heb al eerder in een verzorgingshuis gewerkt, en het leek mij nu dan ook juist leuk om in de thuiszorg werkenderwijs een kijkje te nemen en ervaring op te doen.” Na het zien van een folder van Curadomi op een ruit was Marit om. “De folder sprak me aan en ik besloot bij Curadomi team Assen te gaan solliciteren.”

Persoonlijk contact en grote hulp
En het werk bij Curadomi is Marit goed bevallen. “De persoonlijke contacten met de cliënten en de grote hulp van mijn collega’s waren ontzettend fijn. Ik voelde me erg welkom door alle collega’s en werd met veel liefde ingewerkt. De steun en hulp die ik van hen heb gekregen was echt onverwacht groot. Wanneer ik een vraag had kon ik bij elke collega terecht en zij hielpen mij dan weer verder.”

Met open armen
Na het inwerken mocht Marit zelf aan de slag en dit vond ze best spannend. “Toen ik zelf aan de slag mocht was ik erg nerveus, omdat ik nooit een echte verzorgende opleiding heb gehad. Ik ging voornamelijk aan het werk vanuit instinct en liefde.” Het werken vanuit instinct en liefde werkte voor Marit, ze werd met open armen ontvangen en bouwde een band op met haar cliënten. “De open armen van de cliënten maakte het voor mij een stuk makkelijker om de zorg uit te voeren. De cliënten hebben vaak een leuk verhaal te vertellen, waardoor ik hen ook snel beter heb leren kennen. Ik heb veel cliënten vrij goed leren kennen en dat is iets wat ik erg leuk vind.”

Een kijkje achter de schermen
“Naast de fijne cliënten vond ik het ook erg leuk om via Curadomi een ‘kijkje achter de schermen’ te krijgen, vanuit het oogpunt van mijn opleiding Geneeskunde. Ik word opgeleid tot basisarts en hierbij wordt weinig aandacht besteed aan hoe de zorg, naast de kennis van ziektebeelden etc., verloopt. In het ziekenhuis heb ik wel nauw contact met de verpleging, maar ik heb nu gemerkt dat ik toch een heel ander beeld heb gekregen van verzorgenden en verpleegkundigen in tegenstelling tot mijn ervaring in het ziekenhuis.”

Een warm gevoel en veel liefde
“In eerste instantie speelde de christelijke identiteit bij mij niet een grote rol voor de keuze tot sollicitatie bij Curadomi. Wel heb ik inmiddels ontdekt dat ik het prachtig vind om vanuit een christelijk oogpunt te werken. Dit geeft mij namelijk een goed en warm gevoel.” Ook de liefde van haar collega’s en cliënten gaven Marit een warm gevoel en zal ze niet snel vergeten. “Ik weet vrij zeker dat de liefde van collega’s en van cliënten samen niet bij veel thuiszorgaanbieders zo groot is als bij Curadomi.”

“Liefdevolle zorg is voor mij iets wat ik niet makkelijk met woorden kan beschrijven. Als ik aan liefdevolle zorg denk, denk ik aan een glimlach op het gezicht van de cliënt, maar ook aan een glimlach op mijn eigen gezicht. Ik krijg dan ook een warm gevoel vanbinnen en denk aan de mooie momenten die ik heb gehad met verschillende cliënten. Dit gevoel, is liefdevolle zorg voor mij.”

Inmiddels is Marit weer verder gegaan met haar studie en moest ze (helaas voor ons) afscheid nemen van Curadomi.

 

Wilt u liefdevolle zorg ontvangen? Wij van Curadomi helpen u graag verder!

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij