Rwanda- project

Rwanda- project

Rwanda- project

Lelie zorggroep, waarvan Curadomi een onderdeel is, heeft een prachtig project waar zij zich voor inzet, in samenwerking met Zorgpartners Midden-Holland: Zorg voor Rwanda.

Zij omschrijven de doelstelling als volgt:

Het doel vanuit zowel Lelie zorggroep als Zorgpartners Midden-Holland is dat wij een maatschappelijk betrokken zorgaanbieder zijn. Dat betekent dat wij de kennis, mensen en middelen die we in huis hebben niet alleen willen inzetten voor de ouderen in ons werkgebied, maar dat we die talenten en gaven ook willen inzetten voor anderen.

Kwetsbare ouderen: 

Lelie zorggroep en Zorgpartners Midden-Holland maken zich sterk voor het ontwikkelen van zorg voor kwetsbare ouderen en gehandicapten in de gemeenten Rubengera en Kibogora in Rwanda. Ouderen en gehandicapten krijgen in Rwanda nauwelijks aandacht. Onder hen heerst de grootste armoede. Veel kinderen hebben hun ouders verloren door de genocide (burgeroorlog 1994) of ziekten als AIDS en malaria. Opa’s en oma’s zorgen veelal voor ze met alle problemen van dien.

Daarnaast bieden zij ondersteuning aan het Kibogora ziekenhuis op het gebied van geriatrie en palliatieve zorg, met als doel dat er in de toekomst een volwaardig basisziekenhuis beschikbaar is voor de mensen.

Wat u kunt doen

Lelie zorggroep en Zorgpartners Midden-Holland kunnen niet hun eigen middelen inzetten. Die zijn bestemd voor hun cliënten. Daarom doen zij sinds 2005 een beroep op hun medewerkers, maar ook op vrijwilligers en cliënten om maandelijks één euro (of meer) af te staan voor dit project of verlofuren in te leveren (geldt voor medewerkers van Zorgpartners Midden-Holland). Voor € 1,- kan men een hele dag iemand aan het werk zetten die zorgt voor ouderen, hen helpt bij de huishoudelijke werkzaamheden, bij het bewerken van hun akker, het oogsten, etc.

Inmiddels steunen al circa 250 medewerkers dit project, door iedere maand 1,- (of meer) van hun loon te doneren voor dit goede doel.

Prachtig toch! Zo kunnen wij met elkaar een steentje bijdragen aan de zorg van mensen die het hard nodig hebben.

Hé, collega: ben jij al donateur?

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij