Medicatieveiligheid omhoog

Medicatieveiligheid omhoog

Medicatieveiligheid omhoog

Opnieuw zijn we innoverend bezig met onze zorg rondom de cliënten.

Hadden we eerst al de Medicatie Controle App, een systeem waarmee we risicovolle medicatie dubbel konden laten controleren door een collega op afstand of door een zorgcentrale die 24/7 beschikbaar is, nu kan de app ook gekoppeld worden aan het Apotheek Informatie Systeem: de apotheek voert direct digitaal de medicatie van de cliënt in, met de juiste hoeveelheden en wij vinken alles digitaal af.

Via een veilige koppeling met het A.I.S. hebben we zo het meest actuele overzicht van de cliënt altijd bij de hand. De papieren toedienlijsten worden op deze manier vervangen en het risico op fouten wordt sterk verkleind. Bovendien wordt er tijd bespaard omdat de lijsten niet meer worden uitgeprint en toegestuurd. Nog niet alle apotheken werken met dit systeem maar we hopen dat over niet al te lange tijd we bij iedere cliënt op deze manier de medicatie kunnen gaan beheren.

Alles bij elkaar wordt ons werk zo nog klantvriendelijker, veiliger en effectiever. Verbeteren van de zorg, daar gaan wij voor!

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij