Respijtzorg thuis

Katwijk

Respijtzorg thuis

Mevrouw den Uil (55) zorgt dagelijks voor haar man (58) die na een beroerte gehad te hebben gelukkig weer thuis kan wonen. Hij is echter erg beperkt in zijn mogelijkheden en is helemaal afhankelijk van anderen. Eén keer per week komt Mirjam. Mevrouw den Uil kan die middag even op stap, bij een vriendin langs, een boodschap doen. Ze kan met een gerust hart gaan, want ze weet dat haar man in goede handen is bij de verzorgende van Curadomi.

Wat biedt Curadomi?
Professionele vervanging van de mantelzorger, variërend van een aantal uren per week gedurende langere tijd tot een groot aantal uren in korte tijd.

Voor wie?
Voor mantelzorgers die zulke bijzondere zorg bieden, dat dit specifieke kennis vereist. Bijvoorbeeld naasten waarbij verzorgende of verpleegkundige handelingen verricht moeten worden of wanneer er sprake is van een ernstige handicap of van een ernstig psychiatrisch probleem.

Contact en aanvragen
Om respijtzorg te ontvangen kunt u rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen via ons centrale telefoonnummer. Wij verkennen graag samen met u de mogelijkheden.

Financiering
Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor mantelzorgondersteuning, is het nodig om een aanvraag voor mantelzorgondersteuning te doen. Waar u deze aanvraag doet is afhankelijk van uw vraag. Mantelzorgondersteuning kan gefinancierd worden vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (gemeente), de Jeugdwet (gemeente) de Wet langdurige zorg (aanvragen via ons) of vanuit de zorgverzekeringswet (huisarts / verzekeraar). In deze infographic van het Expertisecentrum Mantelzorg kunt u voor uw situatie de juiste route kiezen. Komt u er niet uit? Dan kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen, wij kijken graag met u mee.

Zwijndrecht

Konninginneweg 1, 3331 CD Zwijndrecht

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij