Ans vertelt wat werken bij Curadomi Katwijk zo leuk maakt

Ans vertelt wat werken bij Curadomi Katwijk zo leuk maakt

Ans vertelt wat werken bij Curadomi Katwijk zo leuk maakt

Nu ouderen langer thuis wonen, hebben ze steeds meer zorg nodig. Dat merkt Ans Ouwehand, planner en verzorgende bij een van de vijf thuiszorgteams van Curadomi in Katwijk. “Cliënten waar we beginnen met het aantrekken van een steunkous, of het druppelen van de ogen, hebben na verloop van tijd meer zorg nodig. Vroeger zouden zij dan naar een verzorgingshuis zijn gegaan, maar we helpen hen steeds langer thuis te blijven wonen.”

Dat maakt het werk als eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV’er) alleen maar uitdagender. “Je kunt zoveel voor je cliënten betekenen. Naast de zorg ben je ook betrokken bij overleg met ziekenhuis, dokter en de mantelzorger.”

Word jij collega van Ans?

Het betekent ook dat Curadomi meer zorg mag verlenen en daar nieuwe collega’s voor nodig heeft. Ook werd een aantal collega’s moeder en zijn zij daardoor minder gaan werken. Ans: “Er zijn vast ook moeders met wat oudere kinderen die weer aan de slag willen. In de thuiszorg is het fijn dat je ook met een klein aantal uur in de week kunt beginnen.” De vijf teams van Curadomi werken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en bieden hier verpleging en verzorging aan huis. Daarnaast is Curadomi ook actief met huishoudelijke hulp.

Wat maakt het werken bij Curadomi nu zo leuk?

Saamhorigheid en eigen verantwoordelijkheid zijn de eerste woorden die bij Ans opkomen. “We werken in relatief kleine zelfsturende teams. Samen zijn we ervoor verantwoordelijk dat onze cliënten elke dag weer de liefdevolle zorg ontvangen die zij nodig hebben. We kennen elkaar goed en als er een probleem is, lossen we dat samen op.”

De hechte groep staat open voor nieuwe inbreng. Toen er pas een nieuwe collega aan de slag ging, stonden ze klaar om haar te begeleiden en voor te stellen aan de nieuwe cliënten. “Dan wordt je ook fijn door de cliënten ontvangen.”

Curadomi is een christelijke thuiszorgorganisatie. Dat merkt Ans vooral in de liefde voor de cliënt en de liefde voor de mensen met wie zij samenwerkt. “We zijn meer dan alleen collega’s.”

Wil je ook werken in het betrokken team van Ans, of een van de andere teams? Kijk linksonderaan deze pagina voor onze actuele vacatures en solliciteer eenvoudig via onze site. Wil je liever eerst met iemand bellen? Dat kan. Bel met Leanne Spaargaren: 06-2198930. We maken graag kennis met je!

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij