"Uitgeklede thuiszorg? Daar merk ik bij Curadomi niets van"

"Uitgeklede thuiszorg? Daar merk ik bij Curadomi niets van"

Bij toeval kwam dhr. Haveman in zorg bij Curadomi: "Mijn vrouw was in Nijmegen opgenomen. Ze had een nieuwe knie gekregen en mocht naar huis, mits ze thuiszorg kreeg. We kregen een lijst en de ´c´ stond bovenaan. Zo zijn we bij Curadomi gekomen. Het is ons toen al goed bevallen.

Op een gegeven ogenblik was ik zelf aan de beurt. Omdat ik dikke benen kreeg, had ik steunkousen nodig en we kwamen weer bij Curadomi uit. De benodigde zorg is de afgelopen tijd helaas verder toegenomen. De medewerkers van Curadomi helpen me drie keer in de week met douchen. Aankleden red ik zelf nog wel. Het zijn heel goede mensen die hun werk goed doen. Ik zou hen absoluut aanbevelen. Je hoort weleens van uitgeklede thuiszorg, maar daar merk ik bij Curadomi niets van hoor. Toen ik uit het ziekenhuis kwam na vijf dagen en niet echt goed gewassen was, vroeg ik of ik een keer op zaterdag gedoucht kon worden. Dat was geen enkel probleem. Dat je ook eens van de normale zaken af kan wijken, vind ik een pluspunt. Ook het kleine team is fijn: Je hoeft niet dertig keer uit te leggen wat er met je aan de hand is."

Beademing

"Ik kreeg 28 jaar geleden longbloedingen. We zaten rustig aan de tafel en ineens had ik allemaal bloed in m´n mond. Voor ik het wist, lag ik in het ziekenhuis. Ik heb 19 keer een bloeding gehad. Dat was een beroerde tijd. Uiteindelijk ben ik geopereerd. Een deel van mijn long is weggehaald. Ik had de pech dat ik ook de ziekte van Bechterew had. Dat is een reumatische aandoening: het bovenste deel van mijn borstkast wil niet meer. Ik moet het met het onderste stukje doen, maar daar heb ik niet genoeg aan. Uiteindelijk kreeg ik daarom een beademingsmachine. Die was direct mijn vriend. Nu loop ik al zeventien jaar met dat ding. Ik ben nu een jaar of drie continu aan dat ding verbonden. Daardoor ben ik drie jaar de deur niet uit geweest, behalve een keer naar het ziekenhuis.

Goed gesprek

Wij zijn van huis uit ook christelijk. Vanuit de gereformeerde kerk. Ik vind dat de kerk heel weinig voor ons doet. Dat vind ik vreemd. Bij Curadomi krijg ik altijd een luisterend oor. Er zitten medewerkers bij die heel makkelijk en goed over geloof praten kunnen. Maar ik ben niet zo strikt in de leer hoor. "Ze hebben een heel leuk team en het zijn heel lieve mensen. Ik ben 76. Geen mens had gedacht dat ik dat halen zou."

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij