Verbinding rond een wond: Curadomi Ermelo in Lelie magazine

Verbinding rond een wond: Curadomi Ermelo in Lelie magazine

Verbinding rond een wond: Curadomi Ermelo in Lelie magazine

Heeft u het nieuwste Lelie magazine al gezien? Hierin staat onder andere een interview met een van onze cliënten. U leest het artikel hieronder. Wilt u het hele magazine lezen? U kunt het hier online lezen of een gratis exemplaar bij u thuis laten bezorgen.

“Hoi! Hoe was je vakantie?”, vraagt Eline Koopmans (21) als zij de deur opent voor wijkverpleegkundige Miranda Koopmans (48). De spontane begroeting is alsof twee familieleden elkaar na een paar weken weer ontmoeten. Maar de gelijkenis in achternaam is puur toeval. Eline is de jongste cliënt van het thuiszorgteam van Curadomi in Ermelo. Ze had een onderhuidse bobbel die was opengebarsten. Na een spoedoperatie in het ziekenhuis kon de wond niet worden gehecht en was er thuiszorg nodig. Om haar te helpen een thuiszorgaanbieder te kiezen, werd gevraagd of ze christelijk is. “Ik zei ‘ja’. Dus stelden ze Curadomi voor. De volgende dag stond er al iemand op de stoep.”

Zolang de wond open is, komt er elke dag rond een uur of vijf een Curadomi-medewerker langs om haar wond te verzorgen. Tussen de voornamelijk oudere cliënten door is het leuk om bij een jongere cliënt langs te gaan, vertelt Miranda. “Zo’n gecompliceerde wond verzorgen is een leuke uitdaging met een helder doel. Daarnaast heb je ook andere gesprekken met een jongere cliënt als Eline. Ze is een leuke en open meid. We hebben het over haar opleiding, over gemeenschappelijke kennissen uit het dorp. Met oudere mensen heb je, vooral bij dementie, toch heel andere gesprekken.”

Hoewel het verzorgen van de wond soms pijnlijk kan zijn, vindt Eline het zorgmoment van een half uurtje per dag eigenlijk best gezellig. Omdat de wond in de zomer goed genezen leek te zijn, werd de wondzorg na een paar weken stopgezet. Helaas kwam er toch nog een infectie in de wond en werd de thuiszorg in oktober weer opgestart. Eline: “Op de vraag ‘wie wil je?’ zei ik gelijk: Curadomi! Het is heel fijn dat ik de mensen daar inmiddels ken en zij mij.”

Toevallig leert Eline voor helpende in de zorg. Werken in de thuiszorg had ze nog niet overwogen, maar nu denkt ze er serieus over na. “Wie weet loop ik volgend jaar wel stage bij Curadomi.”

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij