Al vijftien jaar tevreden cliënt bij Curadomi

Al vijftien jaar tevreden cliënt bij Curadomi

Al vijftien jaar tevreden cliënt bij Curadomi

'Ik heb je lang niet gezien', zegt meneer Waardenburg als wijkverpleegkundige Miranda binnenkomt in zijn hoekwoning in Ermelo. Miranda is net terug na haar vakantie. Stef Waardenburg krijgt twee keer per dag zorg van Curadomi en hecht eraan om zoveel mogelijk dezelfde gezichten te zien. Door zijn spierziekte PLS kan hij nog maar moeilijk praten. Hoe vertrouwder de zorgmedewerker is, hoe makkelijker de communicatie gaat.

Curadomi helpt bij het wassen, aankleden en medicatie en komt twee keer per dag langs. Miranda is sinds kort wijkverpleegkundige bij Curadomi en moet goed haar best doen om meneer Waardenburg te verstaan. Als het mondeling niet lukt, rijdt hij naar de computer waar hij met een toetsenbord zijn vraag kan stellen.

“Door de langzaam progressieve spierziekte PLS kan ik al 25 jaar niet meer lopen en sinds een paar jaar niet meer verstaanbaar praten”, schrijft hij achter zijn computer. Meneer Waardenburg heeft al zo’n vijftien jaar thuiszorg nodig en is al die tijd geholpen door Curadomi. Waarom hij voor Curadomi koos? “Omdat zij een klein team hebben en ik dus vaker dezelfde gezichten zie. Tot nu toe is het team nog steeds in staat mij redelijk goed te begrijpen en daarmee ook goede langdurige zorg te geven bij zo’n complexe zorgvraag als ik heb.” Hij noemt de medewerkers van Curadomi “zeer gemotiveerd. Zij nemen het werk heel serieus.”

Meneer Waardenburg heeft meegewerkt aan een documentaire over de zeldzame ziekte PLS. Deze kunt u hier bekijken. Ondanks zijn lange ziekte komen er nog regelmatig vrijwilligers langs. Bijvoorbeeld uit de kerk waar hij jarenlang koster is geweest. En ook zijn buren helpen waar mogelijk. Binnenkort komt de zoon van meneer Waardenburg bij hem wonen. “Dat is fijn. Dan hoef ik niet alleen te eten.”

Zolang mogelijk zelfstandig kunnen leven, is belangrijk voor meneer Waardenburg. Ondanks zijn beperking is hij nog graag bezig met het maken van foto’s. Met de hulp van Curadomi hoopt hij nog lang thuis te kunnen blijven. Wat hij Curadomi nog mee wil geven? “Jullie mogen best wat minder bescheiden zijn om onder aandacht van nieuwe cliënten te komen, want jullie bieden heel goede zorg!”

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij