Curadomi thuiszorg...(on)bekend?

Curadomi thuiszorg...(on)bekend?

Curadomi thuiszorg...(on)bekend?

2

Sinds een jaar of 6 is Curadomi thuiszorg actief in Assen. Toch krijgen we nog heel vaak de reactie: "Curadomi? Nóóit van gehoord...."

Nu is het een feit dat wij het enige team in het noorden van het land zijn. Alle andere teams zitten meer in het midden en westen van ons land. Dit komt omdat  Curadomi in het verleden gevraagd is om in Assen (kleinschalig) zorg te gaan bieden. In de loop van de jaren zijn wij echter uitgegroeid tot een volwaardig team, met zowel (wijk)verpleegkundigen als verzorgenden en bieden wij, naast zorg, ook huishoudelijke hulp.

Misschien leuk om te weten: Curadomi thuiszorg is (samen met Agathos thuiszorg) aanwezig in 51 gemeenten. Samen vallen deze thuiszorgorganisaties onder Lelie zorggroep. Op de site kunt u lezen dat deze zorggroep meer biedt dan alleen thuiszorg. In totaal wordt zorg geboden aan ongeveer 6.500 cliënten.

Weet u trouwens waar de naam Curadomi voor staat?  

Cura betekent 'Zorg' en domi komt van Domus. Dit is Latijn voor 'Huis'.

 

Zo.... Is die "rare", maar mooie naam ook eens uitgelegd!

Reacties

11-08-2017 om 13:58

Er wordt verteld dat jullie alleen zorg verlenen aan die bij de vrijgemaakte gemeente horen. Dus als ik als pkn lid hulp nodig heb kan ik niet bij jullie terecht?

12-08-2017 om 13:46

Dat is een groot misverstand. Het is heel jammer dat u verkeerd bent ge├»nformeerd. Curadomi biedt hulp aan iedereen ongeacht geloof, kerklidmaatschap of afkomst. Wij werken vanuit de christelijke overtuiging dat ieder mens recht heeft op liefdevolle zorg. Onze cli├źnten hebben uiteenlopende levensopvattingen maar zijn allen welkom!

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij